INFO / ABOUT

NOMUKA
De naam NOMUKA is geïnspireerd op een eilandje in de South Pacific. De bewoners staan bekend om hun vriendelijkheid en vindingrijkheid. In 1643 werd dit eiland ontdekt door Abel Tasman op één van zijn ontdekkingsreizen in de zuidelijke oceaan.

 

"DE INSPIRATIE EN UITDAGING ZIT HEM IN HET FEIT DAT HET MOGELIJK MOET ZIJN OM MET VAKMANSCHAP EN WEINIG MIDDELEN EEN GOED PRODUCT TE MAKEN OOK ALS JE NIET OP EEN EILAND ZIT”.

We werken met een aantal zorgvuldig uitgekozen materialen welke hun kwaliteit hebben bewezen in het verleden. 
Zoals katoen, canvas, natuurlijk gelooid leer, klinknagels en massief metalen fournituren. 


Gewaxt canvas bijvoorbeeld is bestand tegen weer en wind en wordt al eeuwen gebruikt in de scheepvaart.
Maar denk ook aan duurzame stoffen zoals denim als basis om tassen van te maken.

 

DESIGNER & MAKER
We ontwerpen graag tijdloze mooie producten die we zelf ook gebruiken. Op deze manier weten we of iets goed werkt of niet en of het beter kan. Zo ontwikkelen we een tijdloos product gemaakt van de beste materialen die hun sporen hebben verdiend.


HOE PAKKEN WE HET AAN?
NOMUKA is een kleinschalig atelier. Dit betekent dat we controle en flexibiliteit hebben over het productieproces. Daarbij is het lokaal produceren en materiaal inkopen duurzaam en respectvol voor onze omgeving.
Het onderzoeken van kennis uit het verleden aangevuld met de ervaring van nu is een inspiratiebron voor de toekomstige ontwerpen. 

De keuze om te kunnen kiezen voor een product dat wel langer dan één seizoen mee gaat en een eerlijke waarde vertegenwoordigd vinden we belangrijk. En daarbij is elk product uniek en met vakmanschap, aandacht en enthousiasme gemaakt.

KLEINSCHALIG GEPRODUCEERD
Kleinschalig geproduceerd betekent in ons geval ook echt in NEDERLAND gemaakt; met veel tijd voor details en kwaliteit. Elke tas is HANDMADE EN UNIEK. Daarbij is het ook mogelijk om je product te personaliseren bijvoorbeeld met je initialen.

JE EIGEN IDENTITEIT DOOR DE JAREN HEEN
Door het gebruik worden de producten alleen maar mooier, althans dat vinden wij. Dit is een eigenschap van de materialen die we gebruiken, er zullen gebruikerssporen op het leer of canvas ontstaan. Ook wordt het natuurlijk gelooid leer veel donkerder door de invloed van zon en weersomstandigheden. De patina welke ontstaat door het gebruik van de materialen zoals bekend is van natuurlijk gelooid leer en canvas wordt de tas nog persoonlijker en eigen. Houdt hier rekening mee bij aanschaf van een product.

We adviseren daarom ook altijd om de materialen te onderhouden met daarvoor bestemde onderhoudsmiddelen.

DUURZAAM
Doordat we bewust omgaan met materialen en een product van hoge kwaliteit leveren wordt er niet meer geproduceerd dan nodig is en verkleinen we onze footprint op deze wereldbol en zijn we verantwoordt bezig met de toekomst.


 

 

 

 

 

© 2019 - 2021 nomuka | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel